Lunchteater VT2024


Insläpp 11.15 och lunch kl 11.30 följt av föreställning kl 12.00–13.00.

Om du vill anmäla dig till mer än en föreställning bestäm innan vilken föreställning du helst vill se. För att så många medlemmar som möjligt ska få chansen att gå på lunchteater kanske vi inte kan förmedla mer än en biljett per person.

Du måste själv hämta dina biljetter vid våra sammankomster på
fredagarna på Dergårdsteatern.


Hon är som havet – Ett musikaliskt porträtt av Tove Jansson

Torsdag den 16 februari                kl 11.30                        nr 27

Den mångfacetterade och mycket älskade Tove Jansson är känd som både illustratör, serietecknare, muralmålare, författare och inte minst som Mumintrollens skapare. Lunchteaterns egen Marie Delleskog målar, tillsammans med Amanda Arnborg, Erik Björksten och Ida Görsch, här upp en mångbottnad bild av människan som ville fylla livet med glans och äventyr och som längtade efter en egen plats långt ut till havs där livet var enkelt.


Stig Dagerman – Vägen från bondgården till den litterära
parnassen

Torsdag 14 mars                            kl 11.30                        nr 28
I oktober 2023 skulle Stig Dagerman fyllt 100 år. Denna musikkabaré skildrar hans fascinerande liv och dramatiska tid genom texter och brev. Nya tonsättningar av Dagermans vassa och satiriska dagsedlar binds i föreställningen samman med uppspelningar av skådespelerskan Inga Landgrés varma och inlevelsefulla röst. Med Ola Sandström och med manus och pianospel av Bengt Lundström. Regi Ulf Evrén och Christine Löfgren.


Från stenkaka till Spotify – Mångsidigt och musikaliskt om Titti Sjöbloms liv

Onsdag den 17 april                      kl 11.30                        nr 29

Föreställningen bygger på Titti Sjöbloms, dotter till Alice Babs, självbiografi och handlar om hennes 70 år som artist. Vi följer Titti i Västindien med Svend Asmussen, på Scandinavium i Jesus Christ Superstar med Agnetha Fältskog, i Melodifestivalen, krogshower och folkparker. Med Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson.


Möt morgondagens stjärnor – Galakonsert

Tisdag den 7 maj                           kl 11.30                       nr 30

Framtidens operastjärnor intar scenen och bjuder på arior, sånger och scener ur det allra bästa från operans förtrollade värld. Vacker sång och stora känslor framförs av studenter från Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, tillsammans med pianist Micke Kjellgren


Alberte och Jakob – En monolog om längtan bort

Onsdag den 15 maj                        kl 11.30                       nr 31
Fredag den 17 maj                         kl 11.30                        nr 32

I Cora Sandels Alberte och Jakob från 1927 möter vi en ung kvinna som växer upp i en trångsynt borgerlig småstad i Nordnorge. Emma Broströms dramatisering tar här fasta på romanens underfundiga humor, spännande intrig och gripande personporträtt. En innerlig och gripande monolog om att bära på stora konstnärsdrömmar i ett litet samhälle. Med Anna-Carin Henricsson. Regi: Petter Heldt. Föreställningen är en produktion av Teater Halland.