Sammankomster HT 2024

Fredag den 6 september              kl 12.00                     nr 1

David Carbe med band

Pianisten och entertainern David Carbe tar med sig sina fantastiska musiker och kommer till Dergårdsteatern den 6 september.David Carbe, med kvartett, kommer bjuda på allt från finstämda ballader till svängig boogie woogie & rock’n’roll, med låtar av bl.a. Charlie Norman, Elton John, Ted Gärdestad och Elvis.

David Carbe är en prisad pianist, entertainer och vokalist från Kungälv. Han har turnerat runt i Sverige i många olika sammanhang och har samarbetat med stora delar av Sveriges artistelit, medverkat i Rhapsody in Rock, gjort gästframträdanden som artist/kapellmästare i TV4 Bingolotto och tilldelats flertalet utmärkelser för sitt artisteri.

Kvartetten består av: David Carbe – piano, sång, Johan Walter – gitarr, sång, Simon Johansson – bas och Jacob Linde – trummor.

Lokal:            Dergårdsteatern
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 11:00-11:45


Fredag den 20 september       kl 12.00                      nr 2

Hon är som havet – Ett musikaliskt porträtt av Tove Jansson

Den mångfacetterade och mycket älskade Tove Jansson är känd som både illustratör, serietecknare, muralmålare, författare och inte minst som Mumintrollens skapare. Lunchteaterns egen Marie Delleskog målar, tillsammans med Amanda Arnborg, Erik Björksten och Ida Görsch upp en mångbottnad bild av människan som ville fylla livet med glans och äventyr och som längtade efter en egen plats långt ut till havs där livet var enkelt.

Lokal:            Dergårdsteatern
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 11:00-11:45


Fredag den 4 oktober               kl 12.00                      nr 3

Conny Holm – Brottslighet mot äldre och trygghetsskapande åtgärder

Vår kommunpolis Conny Holm berättar om polisens verksamhet på det lokala planet inom kommunen och betonar den viktiga lokala närvaron. Han informerar även om polisens verksamhet på nationell nivå.

Han belyser särskilt äldres situation i dagens samhälle och vilka hot och bedrägligheter som äldre kan utsättas för. Han pekar dessutom på brottsförebyggande åtgärder i trygghetsskapande syfte vilka ger möjligheter att skydda sig och undgå hotfulla sammanhang.

Lokal:            Dergårdsteatern
Kostnad:       50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 11:00-11:45


Fredag den 18 oktober             kl 12.00                      nr 4

Claes Hellgren – Från landslagsmålvakt till expertkommentator och lagbyggare

Claes Hellgren är ett välbekant namn inom handbollsvärlden. Som mångårig målvakt i svenska landslaget spelade han 214 landskamper och i mitten av 1980-talet rankades han som världens bästa målvakt. Efter elitkarriären har han verkat i sportens kulisser bland annat som expertkommentator i handboll för TV 4. Det är säkert många som lyssnat till hans behagliga röst och sakliga kommentarer. Claes har också arbetat som spelutvecklare och individuell coach.

Hellgrens verksamhet har gett honom enastående kunskaper och erfarenheter om att få människor att prestera och dra åt samma håll och han vet hur man sätter ihop ett lag som gör helheten starkare än summan av individerna.

Lokal:         Dergårdsteatern
Kostnad:     50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 11:00-11:45


Fredag den 8 november           kl 12.00                      nr 5

Grace – Graceland, en glittrig hyllning till Elvis

Med nya tolkningar av låtar ur Elvis stora musikskatt lovar showgruppen GRACE en timma med stämningsfulla ballader, ösiga shownummer och härliga anekdoter om Elvis spännande liv och karriär. Visste du att Elvis fått nobben av Dolly Parton? Eller till vem han spelade in sin första låt? Det och mycket mer får ni reda på den 8 november. Ni får höra låtar som t.ex  Can’t help falling in love, A little less conversation och Suspicious minds, i GRACE tappning. Showgruppen GRACE är en Göteborgsbaserad trio som denna dag bestående av artisterna Helena Hvistendahl Philipson , Raffaella Rea och Pernilla Karlsson. Med sin samlade erfarenhet från scener runtom hela världen tar de med värme, humor och kärlek till musiken, med er på en resa till Graceland och Elvis underbara värld.

Lokal:            Dergårdsteatern
Kostnad:       50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 11:00-11:45


Fredag den 22 november                  kl 12.00              nr 6

Mary Rhedin – Mitt vita liv

Mary Rhedin adopterades 1973 från Indien till Sverige. I sin självbiografi med inslag av fakta, skriver hon sin historia och belyser samhällets normer och syn på adoption, rasism och utanförskap. Ämnet adoption är aktuellt, och just nu pågår en utredning på statlig nivå om internationell adoption. Boken vill sprida kunskap, öppna för eftertanke och reflektion.B okens centrala frågor är existentiella – de handlar i grunden om rätten till sitt ursprung och rätten till ett barn.

Lokal:         Dergårdsteatern
Kostnad:     50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 11:00-11:45


Fredag den 6 december           kl 18.00                      nr 7

Kennet Lundin – Sjömat – sjöpungar och nakensnäckor …

I havet vid svenska västkusten finns en mängd djurarter som vi inte äter – snäckor, sjöpungar, tångräkor och maneter – trots att de anses som delikatesser i andra länder.

Kennet Lundin är inte bara lerumsbo utan även docent i marinbiologi och verksam som intendent på Göteborgs Naturhistoriska museum, där han arbetar med marina ryggradslösa djur, särskilt nakensnäckor. I en nyutkommen bok kombinerar han marinbiologi med intresset för mat från havet.

Lokal:            Dergårdsteatern i Lerum
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 11:00-11:45


OBS! Onsdag den 11 december              kl 16.00    nr 8

Lucia med Balettakademien

Nu är det dags igen!

Andraårseleverna på Balettakademien gästar oss med sitt Luciaprogram. De gamla välkända sångerna blandas med nyare.

En tradition vi inte vill vara utan!

Lokal:            Dergårdsteatern i Lerum
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe som serveras 15:00-15:45