Lunchteater

Insläpp och lunch kl 11.30 följt av föreställning kl 12.00–13.00.

Om du vill anmäla dig till mer än en föreställning bestäm innan vilken föreställning du helst vill se. För att så många medlemmar som möjligt ska få chansen att gå på lunchteater kanske vi inte kan förmedla mer än en biljett per person.

Du måste själv hämta dina biljetter vid våra sammankomster på fredagarna på Dergårdsteatern.

Anmälan till samtliga föreställningar:
Anmälan:      tidigast onsdag 7 september kl 09.00–11.00
Kostnad:        260 kr
Betalas till:     bankgiro 5236-7273 senast 11 september
Ansvarig:       Eliza Åkeson, tel 070-082 22 93


Galendansaren
Birger Sjöberg och hans efterlämnade låda
Nr 26 Onsdag den 12 oktober kl 11.30

Diktaren och trubaduren Birger Sjöberg efterlämnade en hel låda med okända, fantastiska texter. Musikprofessorn i sång Sven Kristersson har valt ut och tonsatt de mest suggestiva av dessa och framför dem till eget virtuost pianoackompanjemang. Sven har skapat en roande och gripande föreställning om Sjöberg, som kände sig som en marionett, en Galendansare, som fick sprattla när publiken och kritiken ryckte i trådarna.

Biljetterna hämtas senast ut vid vår sammankomst fredag den 7 oktober på Dergårdsteatern.


Cornelis musik
Nils Närman Svensson tolkar Vreeswijk
Nr 27 Fredag den 28 oktober kl 11.30

På ett avskalat, lättsamt och naket sätt bjuder sångaren och skådespelaren Nils Närman Svensson och pianisten Mats Sköldberg på personliga tolkningar av Cornelis Vreeswijks låtar. Melodier som doftar estradpoesi, punk och visa, och som framförs med stor respekt för ”Mäster Cees” original. Varje föreställning bjuder också på en hemlig gästartist.

Biljetterna hämtas senast ut vid vår sammankomst fredag den 21 oktober på Dergårdsteatern.


Musikalen firar 100 år
Ett pärlband av musikalörhängen
Nr 28 Onsdag den 2 november kl 11.30
Följ med på en vandring genom musikalens värld och njut av glimtar från de största musikalerna genom tiderna. Föreställningen tar sin början år 1921 då musikalen som genre tog fart, och landar i de senaste succéerna från Broadway. Var med och fira drygt hundra år av färgsprakande musikhistoria! Med artisterna Julia Forssell och Andrea Jayakrishna samt Viktor Stener på piano.

Biljetterna hämtas senast ut vid vår sammankomst fredag den 21 oktober på Dergårdsteatern.


Julig melodikavalkad
The most wonderful time of the year
Nr 29 Torsdag den 8 december kl 11.30De tre artisterna Robin Rösehag, Pernilla Karlsson och Pierre Hagman tjuvstartar julen med ett knippe låtar ur The Great American Songbook – Christmas edition, ackompanjerat av ljuv pianomusik, nätta små danssteg och roliga överraskningar. Njut av klassiker som White Christmas och Let It Snow, både i originalversioner och svenska översättningar. Det bjuds på julstämning så det varar ända fram till påska! Pianist: Henrik Magnusson.

Biljetterna hämtas senast ut vid vår sammankomst fredag den 2 december på Dergårdsteatern.