Sammankomster


Nr 1 Fredag den 9 september kl 12.00
Smoke Rings Sisters

Smoke Rings Sisters bildades 2011 för att göra en enda konsert. Men det blev många fler tack vare personkemi, röstklanger och den gemensamma passionen för jazz- och swingeran mellan 1920–1950! Vem kan motstå det dekadenta 20-talet med flappermodet eller det glamorösa 1950-talets Las Vegasskimmer? Ja inte den här trion iallafall! De sjunger älskad jazz och swing från hela världen, men självklart ligger den svenska repertoaren dem varmt om hjärtat. Arne Murby på flygel ackompanjerar.

Lokal: Dergårdsteatern, Kostnad: 50 (100) kr inkl. kaffe


Nr 2 Fredag den 23 september kl 12.00
Hör Barbro! – I vår egen Dergårdsteater!
En smakrik ”tabaré” med toner av Barbro Hörberg

Barbro Hörberg stövlade in och förnyade musiklyriken i en tid när scenen dominerades av manliga trubadurer. Fem decennier senare bjuder nu låtskrivaren och artisten Amanda Andréas från Lerum, skådespelaren Marie Delleskog och gitarristen Erik Björksten på Hörbergs litterära kabarévisor med humor, värme och ”minnen från parken om våren med ögon känsliga för grönt”. Regi: Eva Edwall

Lokal:            Dergårdsteatern i Lerum
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe


Nr 3 Fredag den 7 oktober  kl 12.00
Kriget i Ukraina – början till slutet för Putins regim?

Stig Fredrikson, journalist samt mångårig och välkänd utrikeskorrespondent och Rysslandskännare ger sin syn på Ryssland och kriget i Ukraina. Med kriget förändrades plötsligt hela den europeiska säkerhetsordningen. Den ryske presidenten Vladimir Putin försökte inte bara krossa Ukraina som självständigt land. Han ville också tvinga väst att dra sig tillbaka från hela Centraleuropa. Men hans kalkyl slog tillbaka mot honom själv.

Lokal: Dergårdsteatern
Kostnad: 50 (100) kr inkl. kaffe


Nr 4 Fredag den 21 oktober kl 12.00
Svante Lysén på Grönland, Svalbard och i Kanada

Svante Lysén, naturfotograf och naturälskare, berättar om sina år i vildmarken, där han levde fjärran från civilisationen på naturens villkor med långa paddlingar och många äventyr…”vi jagade, fiskade, reste köttstativ och timrade övervintringshuset “Vinterpalatset” runt en tältkåta, alltmedan midnattssolen sjönk under horisonten, avlöst av fyra månaders polarnatt. Vårt enda sällskap var två grönlandshundar – och så alla isbjörnar förstås!”

Lokal:            Dergårdsteatern
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe


 Nr 5 Fredag den 11 november kl 12.00
Nadim Ghazale – Från flykting till hela Sveriges polis.

Nadim Ghazale, polis och författare berättar om sin livsresa från kriget i Libanon till att vara etablerad polis i Sverige. Nadim har bland annat medverkat som sommarvärd i P1 år 2021. Hans program blev mycket uppskattat. Han har även medverkat i flera TV-program som Veckans brott och Min sanning. Nadim har också gett ut den självbiografiska boken “Min väg från flykting till hela Sveriges polis” och är idag även verksam som föreläsare.

Lokal:            Dergårdsteatern i Lerum
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe


 

Nr 6 Fredag den 25 november kl 12.00
Sissela Kyle – Att hålla i längden

Äntligen – missa inte detta event!

Sissela Kyle i Dergårdsteatern!
Partille-tjej som gillar Bästkusten!

Vi får besök av en av våra populäraste underhållare, skådespelare, regissör, teaterchef och inspiratör mm. Alla minns vi Sissela i rollen som Dagmar Friman i Fröken Frimans krig.

Sissela Kyle är en av Sveriges roligaste komiker och mest folkkära skådespelare – och nu hos oss i Lerum!

Lokal:         Dergårdsteatern i Lerum
Kostnad:     50 (100) kr inkl. kaffe


Nr 7 Fredag den 2 december kl 12.00
Bengt Herrman – I emigranternas fotspår

Bengt Herrman, är vykortssamlare och medlem av Sveriges Filatelistförening i Göteborg. Han samlar bla emigrantvykort från svenskar som utvandrat till Amerika och har gjort flera längre resor i emigranternas fotspår över hela den amerikanska kontinenten. Han har vid ett flertal tillfällen besökt både Hull och Liverpool i England för att på plats studera emigranthistoria. ”I emigranternas fotspår” skildras resan från Göteborg till New York och något om livet i Amerika. Emigranterna skickade ofta vykort hem till Sverige och berättade om resan över Atlanten och om livet i det nya landet. Bildspelet bygger på emigranternas egna vykort och vem kan berätta historien bättre än de som själva utvandrade? Det blir mycket historia, livsöden och reseskildringar.

 Lokal:            Dergårdsteatern
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe


Nr 8 Fredag den 16 december kl 16.00
Lucia med Balettakademien

Ännu en gång får vi nöjet att njuta av Balettakademiens andraårselever och deras julföreställning.

Musikal-eleverna bjuder på ett traditionellt luciatåg samt en friare avdelning.

En försmak av julen!

Lokal:            Dergårdsteatern
Kostnad:        50 (100) kr inkl. kaffe